Zapečená cuketa po francouzsku

27.08.2010 17:58

Zapečená cuketa po francouzsku


Ingredience

 

 
600 g cukety (3 menší kusy), olivový olej, sůl, pepř, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 lžička hořčice (dijonská), 1 dcl smetany, kadeřavou petrželku, kousek másla, 100 g tvrdého sýra

 

Postup

 

 
Mladou cuketu opláchneme a nakrájíme na 3 až 5 mm plátky. Pokud máme větší cuketu, vykrojíme střed s jádry. V pánvi rozehřejeme olivový olej, plátky cukety postupně osmažíme. Orestované plátky dáme natalíř, osolíme a opepříme. Potom na pánev dáme naplátky nakrájenou slaninu, osmažíme, zasypeme moukou, orestujeme, zalijeme mlékem s hořčicí a smetanou, krátce provaříme, přidáme nasekanou petrželku. (Pokud je omáčka moc husté zředíme mlékem). Zapékací misku vytřeme máslem, nalijeme trošku omáčky, poklademe plátky cukety, polijeme omáčkou, dáme vrstvu cukety, končíme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut při 200 °C. Podáváme s vařenými brambory.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode