
Vaječný bílek
31.08.2010 21:15


Vaječný bílek

Jak ušlehat tuhý sníh
Bílky vyndejte z lednice asi hodinu před použitím, protože se nejlépe našlehají při pokojové teplotě.
Bílek šlehejte v čisté odmaštěné nádobě.
Bílek vám ztuhne rychleji, pokud přidáte špetku soli nebo cukru.
Dělení
Dělíte-li vajíčka, měli byste si dát pozor především na to, aby se žloutek nedostal do bílku. I malé množství žloutku vede k tomu, že vám sníh neztuhne.
Zakončování krajů těsta
Kraje těsta potřete bílkem a pevně stisknete k sobě.
Bílek můžete v uzavřené nádobě uchovávat až čtyři dny.
Perfektní míchaná vajíčka ke snídani.
Míchaná vajíčka budou vláčnější a jemnější, když na jedno vejce přidáte 1 lžíci minerální vody nebo sodovky.
Příjemnou pikantní chuť získáte, když žloutky předem rozmícháte s trochou mléka a špetkou instantní polévky ze sáčku - např.cibulové.
—————