Vaječný bílek

31.08.2010 21:15

Vaječný bílek

Jak ušlehat tuhý sníh

Bílky vyndejte z lednice asi hodinu před použitím, protože se nejlépe našlehají při pokojové teplotě.

Bílek šlehejte v čisté odmaštěné nádobě.

Bílek vám ztuhne rychleji, pokud přidáte špetku soli nebo cukru.

Dělení

Dělíte-li vajíčka, měli byste si dát pozor především na to, aby se žloutek nedostal do bílku. I malé množství žloutku vede k tomu, že vám sníh neztuhne.

Zakončování krajů těsta

Kraje těsta potřete bílkem a pevně stisknete k sobě.

Bílek můžete v uzavřené nádobě uchovávat až čtyři dny.

Perfektní míchaná vajíčka ke snídani.

Míchaná vajíčka budou vláčnější a jemnější, když na jedno vejce přidáte 1 lžíci minerální vody nebo sodovky.

Příjemnou pikantní chuť získáte, když žloutky předem rozmícháte s trochou mléka a špetkou instantní polévky ze sáčku - např.cibulové.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode