Šunkofleky

17.09.2010 20:38

Šunkofleky


Ingredience

400 g uzeného masa (žebra, koleno, šunka apod.), 1 střední cibuli, olej, hrst mraženého hrášku a kukuřice, sů, 230 g flíčků nebo širokých nudlí, máslo, 250 ml mléka, 3 vejce

Postup

Uzené maso uvaříme a libové části nakrájíme na kousky (podle chuti můžeme přidat i tučné). (Můžeme použít zčásti šunku nebo šunkový salám na krájené na kostičky nebo jimi nahradit uzené úplně). Cibuli nakrájíme na drobno a dáme v hluboké pánvi zpěnit na trošce oleje. Přidáme nakrájené uzené, uzeninu a pokud chceme šunkofleky zpestřit, i mražený hrášek, případně i kukuřici. Flíčky uvaříme v osolené vodě podle návodu, přelijeme studenou vodou, promastíme asi 1 lžičkou másla a přidáme je k masu. Zapékací mísu vymažeme máslem a rozložíme do ní promíchané maso s těstovinami, dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 15 minut. Pak rozšleháme v mléce vejce a přelijeme přes těstoviny. Necháme dále ještě asi 30 minut péci. Podáváme se sterilovanými okurkami nebo čerstvou zeleninou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode