Špagety s mletým masem a cuketami

Ingredience
1 balíček špaget, sůl, 400 g cukety, 5 rajčat, 1 větší cibuli, 3 stroužky česneku, 1 zelenou papriku, 3 lžíce oleje, 400 g mletého masa, čerstvou bazalku, 150 g tvrdého sýra
Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Cuketu oloupeme, máme-li větší cuketu s jádry, odstraníme je a cuketu nakrájíme na plátky o šířce asi 3 mm. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Papriku nakrájíme na proužky. V kastrolu rozpálíme olej, na něm osmahneme do zlatova plátky cibule a česneku, přidáme mleté maso a mícháme ho až zhnědne. Potom přidáme nakrájenou cuketu, rajčata a papriky, promícháme, posolíme, přidáme bazalku (čerstvou asi 1 vrchovatou lžíci, sušenou asi 1/2 kávové lžičky) a dusíme pod pokličkou. Občas zamícháme. (Cukety většinou pustí dostatek tekutiny, takže není třeba podlévat). (V případě potřeby je možné přidat 1 až 3 lžíce vody). Asi po 1/2 hodině dušení je směs hotová a můžeme ji navršit na uvařené špagety. Samozřejmě posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a na ozdobení můžeme přidat plátek rajčete, lístek bazalky apod.