
Smažení
31.08.2010 21:19


Smažení

Když do horkého tuku přidáme kolečka mrkve, nebude se připalovat.
Olej při smažení nebude prskat, když do něj přidáme špetku soli.
Aromatická strouhanka.
Do hotové strouhanky můžete přidat podle chuti směs sušených bylinek, najemno nastrouhaný parmazán, hrubou sůl a drcený barevný pepř.
Potom v ní obalte ryby nebo kuřecí prsíčka.
Aby strouhanka při smažení řízků neodpadávala, přidáme do našlehaných vajec několik kapek oleje.
Aby byly řízky naprosto dokonalé.
Při smažení řízků přidejte do rozehřátého tuku silnější kolečka syrového bramboru, nebo mrkev tak se vám nikdy nepřipálí.
Aby byly řízky hezky dozlatova vypečené, báječně křupavé a strouhanka z nich neopadávala, nesmíte je před přípravou nechávat dlouho obalené v lednici a při samotném smažení přikrývat pokličkou.
Pokud ale do vajíčka na obalování přidáte bílý jogurt (na 1 vejce asi 1 lžičku), strouhanka bude na mase pevně držet.
—————