Slovenský kotlíkový guláš

Ingredience
300 g hovězí klišky, 300 g vepřového plecka, 60 g tuku (vepřové sádlo), 600 g cibule, 100 g zelené papriky, 100 g rajčat, 20 g rajského protlaku, 40 g hladké mouky, 10 g česneku, kmín, mletá červená paprika, mletý pepř, voda nebo vývar, sůl
Postup
Omyté a osušené hovězí a vepřové maso pokrájíme nakostky. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme rajský protlak, nasekaný česnek, kmín, mletý pepř, mletou červenou papriku a hovězí maso, všchno zalijeme vodou nebo vývarem a podusíme. Když je hovězí maso poloměkké, přidáme pokrájené vepřové maso a dusíme. Před dohotovením zahustíme jíškou, přidáme zelenou papriku, rajčata pokrájené namenší kousky a necháme přejít varem. Před dokončením dáme do guláše ještě nakostky nakrájené brambory a když už jsou měkké potom je guláš již hotový. Podáváme s chlebem.