
Skořice
31.08.2010 21:20


Skořice
Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů.
Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení.
Ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce.
Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace.
Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti a nadýmání.
Podporuje chuť k jídlu.
Zevně se používá proti revmatismu.
MK dezinfekční a antibiotické účinky, ničí bakterie.
Používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce.
Těhotné ženy by měly skořici jíst jen zřídka a v malém množství.
—————