Sekaná se zakysanou smetanou

Ingredience
800 g mletého masa, 1 kelímek zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1 vejce, pepř, sůl
Postup
Mleté maso osolíme, opepříme podle chuti, přidáme prolisovaný česnek a za stálého zpracovávání masové hmoty rukama přidáváme po lžících zakysamou smetanu. Je velmi důležité přidávat zakysanou smetamu postupně a důkladně ji do mletého masa zapracovat. Je-li hmota příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Ze zpracovaného masa vytvoříme šišku, uhladíme ji mokrýma rukama, obalíme ve strouhance, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do pekáčku, ve kterém je na dně zhruba 1 cm vody. Pekáč přiklopíme víkem a sekanou pečeme ve středně zahřáté troubě do zlatova. Při pečení potíráme se zbytky rozšlehaného vajíčka a poléváme vypečenou šťávou. Po upečení nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a rajčatovým salátem nebo s kompotem.