Sekaná s olivami

Ingredience
500 g mletého masa (hovězí+vepřové), 1 vejce, 1 bílek, 1 cibule, 3 stroužky česneku, mletá paprika, 2 rohlíky, 3 lžíce mléka, mletý pepř, 100 g zelených oliv s papričkou, sůl
Postup
Rohlíky rozlámeme na kousky a navlhčíme mlékem. Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme. Rohlíky, cibuli a česnek umeleme ve strojku na maso a přidáme k mletému masu. Osolíme, opepříme a přidáme 1/2 kávové lžičky mleté papriky a žloudek. Vše společně propracujeme rukama, aby se masová směs dobře spojila. Olivy nechám okapat a z bílků si ušleháme tuhý sníh. Jak olivy, tak sníh vmícháme do masové směsi. Z hmoty utvoříme šišku a můžeme péci jako klasickou sekanou. Jinou možností je použít podélnou formu na srnčí hřbet (ideální je s nepřilnavým povrchem). Tu lehce vytřeme tukem a naplníme masovou směsí. Pečeme v troubě při 210 °C,až je sekaná propečená. (Poznáme to podle toho, že začíná na povrchu zlátnout a že zmenší svůj objem proti formě). Můžeme ji podávat s bramborovou kaší nebo s bramborem. Ale výborně také chutná studená, doplněná rajčaty a nastrouhaným křenem.