Ryby na zelenině s olivami

Ingredience
1 kg ryb, sůl, 1 citrón, 3 cibule, 3 stroužky česneku, olej, sklenka bílého vína, 3 zelené papriky, 3 rajčata, 1 salátová okurka, olivy, pepř, zelená petrželka
Postup
Ryby očistíme, nakrájíme na porce, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Oloupaqnou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. V pekáčku rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli a česnek, vložíme ryby a opečeme je po obou stranách. Pak je podlejeme vínem a dusíme asi 15 minut. Mezitím připravíme zeleninu. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky, okurky sloupneme a nakrájíme na kostky. Hotové rybí porce vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku dáme nakrájenou zeleninu a podusíme také asi 15 minut, aby se šťáva trochu odpařila. Ryby potom obložíme podušenou zeleninou, ozdobíme překrájenými olivami, dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Podáváme s plátkem citrónu. Jako přílohu můžeme použít různě upravené brambory nebo chléb.