Rybí karbanátky s koprem

Ingredience
800 g filé, 2 cibule (šalotky), 100 g pečiva (veka, rohlíky), 250 ml mléka, 3 vejce, 1 lžíce nasekaného kopru, petrželka, sůl, pepř, strouhanka, olej
Postup
Šalotku oloupeme, na drobno posekáme a na rozehřátém másle necháme zesklovatět. Pečivo namočíme asi na 10 minut do mléka. Potom je vymačkáme a rozmixujeme se šalotkou, na kostky pokrájeným rybím filé, vejci, koprem, petrželkou, solí a pepřem. Z hmoty rukama vytvarujeme asi 6 karbanátků. Vytvarované karbanátky můžeme lehce ještě obalit ve strouhance, kterou dobře přitiskneme. Karbanátky osmažíme v pánvi na oleji. Podáváme na listech salátu s plátky jablek, banánu a kolečky cibule. Dobré jsou také s bramborovým salátem.
Poznámka
Místo kopru a zelené petrželky lze použít 3 lžíce na drobno pokrájených lístků meduňky nebo estragonu. Jindy zase můžeme do rybí směsi přimíchat vařenou a na jemno nastrouhanou mrkev nebo na malé kostičky nakrájené jablko. Kdo má rád česnek, může vmíchat i prolisovaný stroužek česneku.