Rybí filé zapečené s uzeným lososem a sýrem

16.09.2010 18:59

Rybí filé zapečené s uzeným lososem a sýrem


Ingredience

600 g rybího filé (kostky),olej,100 g uzeného lososa, sůl, citrónová šťáva, oregano, 100 g uzeného tvrdého sýra, 3 naťové cibulky

Postup

Rybí filé rozmrazíme, přebytečnou tekutinu odsajeme ubrouskem. Porce filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej a postupně na něm jednotlivé kousky filé po obou stranách opečeme. Obracíme je opatrně, aby se „kostky“ nerozpadly a zachovaly svůj tvar. Poté je přeneseme do zapékací misky lehce vytřené olejem. Na každý kousek filé položíme plátek uzeného lososa a posypeme ho oreganem. Povrch posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a dáme zapéci do trouby (stačí na 10 minut) nebo pod gril. Před podáváním hustě posypeme nakrájenou naťovou cibulkou. Jako příloha jsou vhodné brambory posypané špetkou drceného kmínu.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode