Rybí filé v rajčatovém protlaku s mrkví

Ingredience
4 porce rybího filé (8 kostek), 1 větší mrkev, 100 g celeru, 1 větší cibule, sůl, 4 lžíce oleje, 100 g másla, 1 lžíce hladké mouky, několik lžic vody (vývar), 3 lžíce rajčatového protlaku, oregano, citrónová šťáva
Postup
Nejprve připravíme zeleninu, mrkev, celer a cibuli. Očistíme ji a nakrájíme na nudličky nebo drobné kostičky. Porce rybího filé po obou stranách osolíme, (sůl rozetřeme rovnoměrně prsty po celém povrchu masa). V pánvi rozpálíme olej a porce filé na něm po obou stranách opečeme. Při obracení se nám patrně trochu rozdělí na menší kousky, ale to nevadí. Připravíme zapékací misku a vytřeme ji kouskem syrového másla po dně a částečně i po stěnách. Opečené kousky filé do ní narovnáme. Na pánev, kde jsme filé opékali, přidáme trochu syrového másla a na nudličky nakrájenou zeleninu, osmahneme ji a zaprášíme trochou hladké mouky. Promícháme, podlijeme několika lžícemi vody nebo vývaru a ještě asi tři minuty podusíme. Na konec do směsi vmícháme rajčatový protlak, oregano, lžíci citrónové šťávy a navršíme na filé v zapékací misce. Dáme do rozpálené trouby asi 10 minut krátce zapečeme. Podáváme s chlebem nebo s bramborem. Vhodnou přílohou je i syrová zelenina (plátky okurky, proužky zelených paprik apod.).