Rybí filé s ananasem a rajčaty

Ingredience
700 g rybího filé, 1 větší pórek, 1 konzerva ananasu, 1 konzerva loupaných rajčat, sůl, mletý pepř, chilli papričky, 2 lžíce oleje, 2 až 3 lžíce sójové omáčky
Postup
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Z ananasu v konzervě odcedíme šťávu a dáme ji stranou. Máme-li kolečka ananasu, nakrájíme je na kostičky. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme vidličkou. Rozmražené filé osušíme, osolíme a opepříme a pokrájíme ho na kostky. Chilli papričky nakrájíme na drobno nebo použijeme sušené chilli papričky. V pánvi rozpálíme olej a z obou stran na něm opečeme kostky filé. Obracíme je velmi opatrně, aby se nerozpadly. Po opečení je vyjmeme z pánve, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbytku oleje opečeme ananas, zalijeme sójovou omáčkou, přidáme rajčata. Společně dusíme asi 3 minuty. Potom dosolíme, okořeníme pepřem a přidáme chilli papričky. Vložíme opečené filé a společně ještě chvíli na mírném ohni podusíme. Podáváme s různě upravenými brambory.
Poznámka
Je to lehké, méně kalorické jídlo. Správnou chuť dosáhneme použitím vhodného množství koření, použijeme ho spíše více než méně.