Rybí filé s ananasem a rajčaty

16.09.2010 19:27

Rybí filé s ananasem a rajčaty


Ingredience

700 g rybího filé, 1 větší pórek, 1 konzerva ananasu, 1 konzerva loupaných rajčat, sůl, mletý pepř, chilli papričky, 2 lžíce oleje, 2 až 3 lžíce sójové omáčky

Postup

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Z ananasu v konzervě odcedíme šťávu a dáme ji stranou. Máme-li kolečka ananasu, nakrájíme je na kostičky. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme vidličkou. Rozmražené filé osušíme, osolíme a opepříme a pokrájíme ho na kostky. Chilli papričky nakrájíme na drobno nebo použijeme sušené chilli papričky. V pánvi rozpálíme olej a z obou stran na něm opečeme kostky filé. Obracíme je velmi opatrně, aby se nerozpadly. Po opečení je vyjmeme z pánve, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbytku oleje opečeme ananas, zalijeme sójovou omáčkou, přidáme rajčata. Společně dusíme asi 3 minuty. Potom dosolíme, okořeníme pepřem a přidáme chilli papričky. Vložíme opečené filé a společně ještě chvíli na mírném ohni podusíme. Podáváme s různě upravenými brambory.

Poznámka

Je to lehké, méně kalorické jídlo. Správnou chuť dosáhneme použitím vhodného množství koření, použijeme ho spíše více než méně.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode