Rybí filé na bramborách v rajčatové omáčce

Ingredience
600 g rybího filé, 600 g brambor, 2 cibule, olej, 4 stroužky česneku, 1 konzerva loupaných rajčat, sůl, pepř, 1 pórek, hrst nasekané petrželky
Postup
Brambory uvaříme a necháme mírně zchladnout. Oloupanou cibuli nastrouháme na hrubo a na oleji osmahneme do zlatova. Když začne cibule zlátnout, hodíme do ní na plátky nakrájený česnek. Už ho jen lehce orestujeme, zalijeme posekanými konzervovanými rajčaty, posolíme, opepříme asi 10 minut vaříme. Teď už máme hotovou šťávičku, do ní zamícháme na jemno nakrájený pórek a petrželku. Na dno hlubšího pekáčku lehce vytřeného tukem poklademe plátky vařených brambor, na ně rozložíme filé, poklademe další vrstvou brambor a vše polijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut.