Ryba po řecku se zeleninou

16.09.2010 19:31

Ryba po řecku se zeleninou


Ingredience

700 g mořské ryby (stačí hejk), 500 g rajčat, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 100 ml suchého bílého vína, 100 ml vody, zelená petrželka, šťáva z jednoho citrónu, čerstvě mletý černý pepř, sůl

Postup

Budeme-li používat rybu mraženou, pak ji necháme rozmrazit, opláchneme a osušíme. Zralá rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na hrubo. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a asi pět minut v něm snažíme a za stálého míchání nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájená rajčata, víno a vodu a vaříme 8 až 10 minut, dokud rajčata nezměknou. Potom přidáme rybu, přivedeme znovu k varu a vaříme na středním plameni asi 5 minut (ryba by měla být měkká, pozor, nerozvařit). Odstavíme z ohně, vmícháme nasekanou zelenou petrželku a citrónovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět