Kuřata na zázvoru s citrónem

02.09.2010 17:59

Kuřata na zázvoru s citrónem


Ingredience

2 malá kuřata, 2 citróny, mletý pepř, 4 cm čerstvého zázvoru, 1 lžíce másla, olivový olej, sůl

Ingredience na obložení

1 broskvový kompot, 100 g mozzarelly, jablečný ocet, hlávkový salát

Postup

Kuřata, omyjeme, osušíme, vložíme do pekáčku a postříkáme zevnitř i zvenčí citrónovou šťávou z jednoho citrónu. Zázvor oloupeme a asi dvě třetiny nastrouháme. Zbytek nakrájíme na malé nudličky. Z jemně nastrouhaného zázvoru a másla si uhněteme směs, kterou rukou vetřeme do kuřecího masa. Druhý (omytý citrón) nakrájíme na plátky, část plátku vložíme do kuřat, zbytkem obložíme kuřata zvenčí. Kuřata osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pekáč přikryjeme alobalem, utěsníme ho, aby neunikala pára a kuřata pečeme v troubě asi 40 minut při 200 °C. Asi 10 minut před koncem alobal sundáme, aby se udělala na kuřatech kůrčička. Pekáč vyjmeme z trouby a upečená kuřata necháme chvíli odpočinout. Zatím omyjeme salát, listy salátu necháme okapat a natrháme na kousky. Broskve nakrájíme na měsíčky, mozzarellu na plátky. Salát rozložíme na talíře a porce kuřete klademe na připravený salát. Poté vše velmi jemně pokapeme jablečným octem. Podáváme teplé, ale i studené. Pokud musíte mít přílohu, hodí se na plátky nakrájená bageta.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět