Králík s uzeným mase na bazalce

03.09.2010 16:10

Králík s uzeným mase na bazalce


Ingredience

4 porce králičího masa, sůl, 1 vrchovatá lžička čerstvě mletého zeleného nebo černého pepře, 2 cibule na kolečka, 4 stroužky česneku na plátky, 4 lžíce čerstvé bazalky (nebo 1 lžíce sušené), 100 g anglické slaniny na proužky, 100 ml bílého vína, 100 g vařeného uzeného masa na nudličky, 50 g másla

Postup

Porce králičího masa osolíme a lehce opepříme. Uložíme do pekáče, kam jsme nadno naskládali cibuli a česnek. Maso bohatě posypeme bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidáme anglickou slaninu, podlijeme vínem, přiklopíme a pečeme v troubě. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme vodou. Ke konci přidáme uzené maso, na králičí maso položíme nudličky másla a dopečeme bez pokličky. Podáváme s rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode