Králík na zázvoru se smetanovou omáčkou

Ingredience
2 kg králíka, sůl, mletý zázvor, 2 velké cibule, (Máte-li králíka jiné velikosti, je důležitý poměr masa a cibule. Na 1 kg králíka přijde jedna větší cibule.) olej, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1/4 l vývaru, 3 lžíce mandlí, 1 lžíce másla, 1 zakysaná smetana
Postup
Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Každou porci potřeme solí a posypeme po všech stranách mletým zázvorem. Oloupanou cibuli, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Jakmile cibule začne pěnit, opečeme na ní okořeněné porce králíka. Maso vyjmeme, cibuli zaprášíme 1 vrchovatou lžící hladké mouky, mícháme a necháme osmahnout. Potom přilijeme vývar a rozmícháme do hladka. Vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a vše dáme do trouby péct. Občas kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem. Mezitím spaříme mandle, oloupeme, pokrájíme podélně na poloviny a osmahneme na másle. Jakmile je králík měkký, porce opět vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. V kelímku zakysané smetany rozmícháme 1 lžíci hladké mouky a postupně po kávových lžičkách vmícháváme do šťávy k masu. (Vznikne jednoduchá smetanová omáčka, kterou můžeme podle chuti přikyselit a přisolit). Pečené králičí maso polijeme omáčkou a posypeme osmahnutými mandlemi. Podáváme s houskovým knedlíkem. Ozdobit lze plátkem citrónu a lžící rybízu zavařeného jako brusinky.