Kofta v kari se smetanou

03.09.2010 12:17

Kofta v kari se smetanou


Ingredience

750 g mletého masa, 1 až 2 lžičky kari koření, 2 lžíce smetany, 2 cibule, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, olej, sůl

Ingredience na omáčku

2 dcl vývaru z masoxu, 1/8 l smetany (šlehačky), 1 lžíce kari koření, 2 až 3 lžíce másla, 1 lžíce mouky, sůl

Postup

Na drobno nakrájenou cibuli smažíme na másle asi 5 až 6 minut a před koncem smažení přidáme koření a strouhanku. Vše dáme do mletého masa, přidáme vejce, smetanu a sůl a dobře prohněteme rukama. Hmotu dáme do chladna odpočinout. Poté z ní vytvarujeme kuličky asi ve velikosti vlašského ořechu, usmažíme do hněda a dáme stranou. Jako příloha se hodí rýže a třeba rajčatový salát.

Příprava omáčky

Na másle osmahneme mouku s kari kořením (1 až 2 minuty), přilijeme vývar, povaříme a na konec přidáme smetanu a sůl. Masové kuličky vložíme do omáčky a společně pomalu vaříme ještě asi 8 až 10 minut.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si web zdarma! Webnode