Kanadské kuře I.

Ingredience
1 kuře, 150 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 lžičky worcesteru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce solamylu, máslo, 5 lžic hladké mouky na obalení, sůl
Postup
Kuře opláchneme a rozporcujeme na čtvrtky podle velikosti kuřete. Každou porci posolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou a grilovacím kořením. Cibuli a česnek oloupeme a cibuli nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a něm opečeme cibuli, přidáme slaninu a společně ještě chvíli opékáme. Na této směsi opečeme obalené porce kuřete po všech stranách a potom vše přendáme do zapékací misky. Do čtvrt litru vodu přidáme worcester, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, solamyl, promícháme a touto marinádou zalijeme suroviny připravené v zapékací misce. Přikryjeme a dáme do trouby rozehřáté na 220 °C. Pečeme tak 1 hodinu, podlévat se prakticky nemusí. Ke konci pečení sundáme pokličku a necháme krásně zezlátnout. Podáváme s opečenými bramborami a s čerstvou zeleninou třeba se salátem z červeného zelí.