Jižanské kuře

02.09.2010 18:08

Jižanské kuře


Ingredience

1 kuře, 250 g žampiónů, 1 cibule, 1 ananasová konzerva, 1 lžíce mleté červené papriky, olej, sůl

Postup

Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme a lehce potřeme solí. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje (nebo sádla) a nakrájenou cibuli na něm orestujeme. Přidáme porce kuřete a po všech stranách opečeme. Vyjmeme z pánve a přendáme do pekáče a poprášíme je mletou paprikou. Na zbylém tuku a cibuli na pánvi ještě orestujeme plátky žampiónů a přidáme je ke kuřeti. Maso mírně podlijeme (horkou vodou nebo vývarem), pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme. K podlévání můžeme použít nejen vodu nebo vývar, ale i šťávu z ananasové konzervy. Téměř na konci pečení přidáme kostky ananasu a necháme společně s kuřecími čtvrtkami prohřát. Podáváme s rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webových stránek zdarma Webnode