Hovězí ptáčky se sardelovým máslem

Ingredience
6 plátků hovězího masa na ptáčky, 3/4 tuby sardelové pasty, 3 nožičky párků, 6 plátků anglické slaniny, 2 větší cibule, 180 g másla, 1 litr hovězího vývaru, 15 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 3 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl
Postup
Maso naklepeme, jenom lehounce osolíme (pozor, sardelová pasta je slaná) a opepříme. Ze 120 g másla a sardelové pasty utřeme sardelové máslo, kterým plátky po jedné straně potřeme. Na každý plátek potom dáme slaninu, půl párku a nití svážeme do úhledného ptáčku. Na zbytku másla osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a na ní ptáčky zlehka opečeme. Přidáme koření a bez podlévání, jen na cibulovém základě, dusíme ptáčky ve vlastní šťávě téměř do změknutí. Když je maso skoro měkké, vyjmeme ptáčky na talíř, do šťávy přisypeme mouku, lehce osmažíme, rozředíme vychladlým vývarem, vrátíme do vzniklé omáčky ptáčky a dodusíme. Nakonec ptáčky vyjmeme na mísu a šťávu na ně přecedíme. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.