Cuketová pomazánka

27.08.2010 18:18

Cuketová pomazánka


Ingredience

 

 
1 středně velká nebo 3 malé cukety, mořská sůl, 3 lžíce panenského olivového oleje, 2 drcené chilli papričky, 4 až 5 stroužků česneku, nakrájeny´ch nadrobno, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžíce zakysané smetany (není nutné)

 

Postup

 

 
Cuketu omyjeme a odřízneme z ní špičku a stopku. Podélně ji překrojíme na čtvrtky a vykrojíme střední měkkou část se semeny. Nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme na cedníku asi půl hodiny pustit vodu. Pak propláchneme pod tekoucí vodou a dobře vymačkáme všechnu tekutinu. V pánvi na oleji opékáme asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl – byl by hořky´). Přidáme cuketu a za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přendáme do mísy a do ještě teplé směsi vmícháme parmazán. Ochutnáme, případně dosolíme, a můžeme ještě zjemnit zakysanou smetanou.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět