Cikánská hovězí pečeně

31.08.2010 16:34

Cikánská hovězí pečeně


Ingredience

 

500 g hovězího masa, 20 g slaniny, sůl, pepř, 1 větší cibule, 50 g sádla, trochu vody na podlití, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 papriky, 2 rajčata, 1 sterilovaná okurka, mletá červená paprika

Postup

 

Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, opečeme je po všech stranách a přidáme mletou papriku. Podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a pečeme pod pokličkou do změknutí. Při pečení maso občas obrátíme, přelijeme mastnou šťávou a podlijeme vodou. Ke konci pečení přidáme očištěné papriky, rajčata a okurku pokrájené na nudličky a pečeme dále, až maso změkne. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět