Benátská polévka

26.08.2010 08:32

 

 


 
Benátská polévka
 
Ingredience
 
1,5 l vody, 2 kořenové petržele, 2 mrkve, 1 celeru, 1 lžíci másla, 1 cibuli, 1 lžíci rýži, 1 lžíci rajčatového protlaku, 60 g nalámaných makarónů, pepř, 1 žloutek, 1 lžíci sladké smetany, nastrouhaný parmazán, zelenou petrželku
Postup
Dáme si vařit vodu. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nastrouháme najemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nakostičky. Zelenou petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Potom přidáme nastrouhanou zeleninu, část petrželky, promícháme a krátce osmažíme, nasypeme propláchnutou rýži, promícháme, zalijeme vše horkou vodou a uvaříme do poloměkka. Pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, nasypeme makaróny a dovaříme doměkka. Žloutek promícháme se smetanou, vlijeme do polévky a odstavíme z plotny, která už se nesmí vařit. Natalíři před podáváním posypeme parmazánem a zbytkem zelené petrželky.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět