Guláše a Omáčky
31.08.2010 15:32
Vytisknout recept
Hovězí plátky v omáčce s vejci
Ingredience
3/4 kg hovězího masa, olej, 2 velké cibule, vegeta, sůl, pepř, hladká mouka, maggi, 4 vajíčka uvařená na tvrdo, sterilované okurky
Postup
V papiňáku podusíme na oleji najemno nakrájenou cibuli, pokrájené...
—————
31.08.2010 15:31
Vytisknout recept
Hovězí plátky ve znojemské omáčce
Ingredience
6 plátků hovězí roštěné, sůl, pepř, 3 lžice oleje, 2 cibule, 1000 ml hovězího vývaru, 50 g hladké mouky, 80 g sterilovaných okurek, 2 lžíce hořčice
Postup
Maso nakrajime naplátky, osolíme a opepříme. V...
—————
31.08.2010 15:30
Vytisknout recept
Hovězí roláda v omáčce
Ingredience
1 kg hovězí pečeně, 100 g anglické slaniny, 100 g čerstvého špenátu, 5 stroužků česneku
Na náplň
200 g mletého masa (vepřové, telecí), 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, 50 ml smetany, 50 g kuřecích jater, 30 g mrkve,...
—————
31.08.2010 15:29
Vytisknout recept
Hovězí v houbové omáčce
Ingredience
600 g hovězího masa nakrájené na plátky, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 500 g čerstvývh hub, máslo, 1 cibule, 500 ml zeleninového vývaru, 150 ml zakysané smetany, hotovou jíšku
Postup
Maso naklepeme, osolíme,...
—————
31.08.2010 15:27
Vytisknout recept
Hovězí v rajské omáčce
Ingredience
750 g zadní hovězí, 2 větší cibule, 2 bobkové listy, 1/2 celeru, 1 petržel, 2 mrkve, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, sůl
Na omáčku
2 mrkve nastrouhané nahrubo, 1 mrkev najemno, nakrájená nebo...
—————
31.08.2010 15:26
Vytisknout recept
Hrášková omáčka
Ingredience
1 plechovka hrášku, mléko, hladká mouka, sůl
Postup
Do kastrolku dáme půl napůl vodu s mlékem, nasypeme hrášek i s nálevem, jak začne vřít, tak zahustíme hladkou moukou smíchanou s mlékem a nakonec dochutíme solí....
—————
31.08.2010 15:23
Vytisknout recept
Indická omáčka
Ingredience
1 cibuli, pórek, rajčata, papriku, okurku, květák, hladkou mouku (nebo škrob), zakysanou smetanu, koření (provensálské koření, chmeli sumali, indické koření), olej, 2 kostky zeleninového vývaru, sůl, 1 lžičku plnotučné...
—————
31.08.2010 15:21
Vytisknout recept
Játrová omáčka s rýží
Ingredience
1 větší cibule, sádlo, 400 g vepřových jater, pepř, kmín, voda na zalití, polohrubá mouka, sůl, rýže
Postup
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou větší cibuly a pak přidáme nakostičky nakrájená játra a orestujeme....
—————
31.08.2010 15:20
Vytisknout recept
Karlovarský guláš
Ingredience
750 g vepřového plecka, 5 lžic oleje, 2 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1 l vývaru z kostky, 3 lžíce světlé instantní jíšky, 200 ml smetany, zelená petrželka, sůl
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme nakostky. Na...
—————
31.08.2010 15:19
Vytisknout recept
Kedlubnová omáčka
Ingredience
2 větší kedlubny, sladká smetana, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla, sůl, cukr, ocet
Postup
Kedlubny nastrouháme nahrubo, osolíme, podlijeme vodou (ne moc, jen tolik, aby byli trochu ponořené) a dáme vařit. Po...
—————
Všechny články
—————