Archiv článků
16.09.2010 21:19
Vytisknout recept
Losos s kuskusem a chilli papričkou
Ingredience
2 filety z lososa (i zmražené), 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička worcestru, 1 mladá cuketa, 1 pórek, 1 chilli paprička, 250 g kuskusu, olej
Postup
Filety z lososa nakrájíme na proužky široké asi 2 cm a...
—————
16.09.2010 21:18
Vytisknout recept
Marinované rybí filé s koprem a rajčaty
Ingredience
4 plátky rybího filé, sů, pepř, šťáva ze 2 citrónů, 1 lžička worcestrové omáčky, na špičku nože šafránu, 4 malé cibule, 4 velká rajčata, 20 g másla, čerstvý kopr
Postup
Rybí filé osolíme, opepříme, zalijeme citrónovou...
—————
16.09.2010 21:17
Vytisknout recept
Mořské ryby na víně s rajčaty
Ingredience
1 kg různých mražených ryb (např.mořská štika), sůl, pepř, 1 citrón, hladká mouka, 1 velká cibule, 4 velká rajčata, olej, majoránka, 100 ml bílého vína
Postup
Ryby rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kousky asi...
—————
16.09.2010 20:07
Vytisknout recept
Mořský přírodní pstruh na másle
Ingredience
3 pstruzi, sůl, pepř, hladká mouka, máslo, citrón
Postup
Ryby vykucháme, odstraníme hlavy a ploutve. Každého pstruha rozdělíme podélně na poloviny, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme máslo a plátky ryb na ní...
—————
16.09.2010 20:06
Vytisknout recept
Pikantní kapr na másle s jablky v alobalu
Ingredience
4 porce kapra, citrónová šťáva, sůl, 50 g másla, 100 g jablek, 2 lžíce sterilovaných hub, sardelová pasta, citrónová kůra, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 3 lžíce bílého vína, na ozdobení...
—————
16.09.2010 20:06
Vytisknout recept
Pečený losos na másle s cibulí
Ingredience
1 kg lososa, sůl, pepř, 250 g cibule, 150 g másla
Postup
Lososa vykucháme, zbavíme hlavy a ploutví, opláchneme a osušíme. Důkladně ho uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Na hřbetě ho několikrát nakrojíme a do těchto otvorů...
—————
16.09.2010 20:05
Vytisknout recept
Plněná očka z makrel se sýrem
Ingredience
800 g filetů z makrel (na grilování), sůl, 3 lžíce olivového oleje, jehly na závitky, 1 vejce, směs koření na ryby (mořské), 1 pórek, 3 lžíce nastrouhaného sýra
Postup
Po odmražení filetů z makrel, vymačkáme vodu a utřeme...
—————
16.09.2010 20:04
Vytisknout recept
Plněné rybí šátečky
Ingredience
600 g rybího filé, 1 cibule, 1 zelená paprika, 3 stroužky česneku, olej, 500 g leča v konzervě, sůl, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička sladké papriky, špetka chilli koření, 2 vejce, 2 balíčky listového těsta
Postup
Nejprve připravíme rybí...
—————
16.09.2010 20:03
Vytisknout recept
Pstruh na česneku s brusinkami
Ingredience
4 menší pstruzi, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, mletý bílý pepř, 1 lžíce kompotovaných brusinek, 4 lžíce sójové omáčky, šťáva z jednoho citrónu, 4 lžíce másla
Postup
Pstruhy vykucháme, odstřihneme ploutve,...
—————
16.09.2010 20:02
Vytisknout recept
Pstruh na slanině plněný hermelínem
Ingredience
4 pstruzi, sůl, pepř, 100 g pikantní slaniny, olej, 1 sýr Hermelín, citrón
Postup
Použijeme-li pstruhy mražené, necháme je rozmrazit. Opláchneme, dobře osušíme uvnitř i na povrchu, osolíme a opepříme. Připravíme zapékací...
—————