Hovězí pečeně na houbách

31.08.2010 15:38

Hovězí pečeně na houbách


Ingredience

 

150 g slaniny, 1 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 rajský protlak, sůl, pepř, 1000 g hovězího masa, 200 g žampiónů

Postup

 

Polovinu slaniny nakrájíme nakostičky, rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, přidáme drcený kmín, rajský protlak, mírně podlijeme vodou a přidáme osolené a opepřené maso nakrájené na 3 cm stejnoměrné kostky. Pod pokličkou dusíme do poloměkka. Troubu předehřejeme na 200 °C. Výpek i s masem vložíme do pekáčku a dopečeme. Podléváme vodou. Na zbylé slanině osmažíme plátky očištěných žampiónů, podlijeme a dusíme asi 15 minut. Na hotové maso přidáme žampióny a polijeme výpekem. Podáváme s knedlíkem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode