Houbová omáčka se smetanou

Ingredience
1 větší cibule, 1/2 dcl oleje, kmín, 400 g nadrobno nakrájených čerstvých hub, sůl, 3 lžíce hladké mouky, 1 kelímek smetany na vaření, 1/2 l mléka, pepř, petrželovou nať
Postup
V oleji na pánvi necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín, nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 až 15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut zasmahnout. Zalijeme smetanou a mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Omáčku dochutíme pepřem a solí, (případně se může přidat i trochu citrónové šťávy). (Pokud nám omáčka hodně zhoustla), tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě. Podáváme s houskovým knedlíkem.